Hafıza Eğitimi

Hafıza Eğitimi

Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Hizmet ProgramıÖğrencilerin en büyük sorunlarından bir tanesi anlatılan bir konuyu çok çabuk unutmalarıdır. Bunun nedeni; öğretim kurumlarımızda verilen eğitimin, sol beyin işlevinin (yazma, okuma, matematik, mantık, analiz) güçlendirilmesine yöneliktir. Ancak, sağ beyin fonksiyonları (hayal gücü, mizah, yaratıcılık vs.) okul yaşantısı boyunca bıraktığımız becerilerimizdir. Beyniniz uyuyan bir dev gibidir. Çok iyi veya çok kötü hafıza diye bir şey yoktur, sadece eğitilmemiş bir hafıza gerçeği vardır. 

Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Programı Neler Kazandırır
 •

Doğru nefes alma tekniği ile sınavlarda, heyecanlı olan durumlarda geçici beyin blokesini engelleme ve beyin aktivasyonunu gözlenebilir şekilde geliştirme.
•Bilinçaltı bağlantılarını kavrayarak yeni bilinçaltı bağlantıları oluşturabilme. 
•Bu tekniği kullanarak yapmamız gereken(evi kilitleme, tüpü söndürme, kitap alma.) gibi işleri gerektiğinde hatırlayabilme. 
•Anı ve objeleri anımsama egzersizleri ile ayrıntıları yakalama ve onları hafızaya gerektiğinde alabilme.
•Sağ-sol beyin ve başarımızdaki etkilerini kavrama.  •Beyin hakkındaki bazı gerçeklerin farkındalığı 
•Beyni kullanma potansiyelini geliştirme.
•Mizah yeteneği ve zihinsel canlandırmanın geliştirilmesi.
•Alışveriş listeleri, yapılacak işlerin listeleri gibi sıralı bir biçimde belleğe alınması geren bilgiler öğrenme.
•Anahtar tekniği ile cümleleri, paragrafları, hatta hikâye, fıkra ve uzun yazıları bir simgeye dönüştürebilme. 
•Bununla uzun ve maddeli olan tarih, coğrafya, felsefe,  işletme, fizik, kimya, biyoloji, kısacası neredeyse her şeyi hafızaya alma.
•Hızlı not tutmada, satış yaparken, ders dinlerken, konferans dinlerken, gibi hızlı bir şekilde bilgileri hafızamıza almamız gereken tüm yerlerde kullanabilme.
•Bilinçaltı programlama.
•Bağlantı tekniği ile bilgileri hafızaya alma. 
•Ezberlenmesi gereken sıralı bilgileri sıralı şekilde hafızaya alma. 
•Nörotik bağlantıları güçlendirme nedeniyle zeka gelişimin sağlama. 
•Fonetik alfabe tekniği ile tüm hayatımızda kullandığımız telefon numaraları, tarihler, sayılardan tutunda, derslerdeki tarihler ve sayılara kadar ne kadar bilgi varsa hafızanıza kalıcı olarak alabilme.

Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Programının Amacı


Programın amacı; beynin çalışma sistemini keşfederek tarihleri, kelimeleri, isimleri, konuları hızla öğrenmek; zihinsel soruları hızlı ve doğru cevaplamayı kolaylaştırmaktır. Zihin haritaları tekniği ile çok uzun notların, öğrenilmesi kolay, zevkli ve çok kısa hale getirilerek hem hafızaya alınmasını kolaylaştırmak, hem de zamandan tasarruf etmek hedeflenir. 

Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Programının Türü Bireysel gelişim hizmet programıdır.
Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Programına Kimler Katılabilir?

Hayatında unutmaktan şikayetçi olan, öğrendiklerinin kalıcı olmasını isteyen, sevdiği ve aklında tutmak istediği her şeyi aklında tutmayı hedefleyen herkes; başarı oranlarını yükseltmeyi düşünen öğrenciler; iç disiplin, odaklanamama, motivasyon ve özgüven eksikliği duyan öğrenciler; konsantrasyon, zihinsel rahatlama, hedefe yönlenme ihtiyacı duyan tüm öğrenciler; hiçbir sorunu olmayan ve kendini aşmak isteyen her öğrenci; ilk öğretimden yüksek lisans öğrencilerine kadar tüm öğrenciler katılabilir. Sadece öğrenciler değil, hayat boyu öğrenmenin farkında olan, iş ve özel hayatında bilginin değerinin farkında olan ve bilgi çağının hızına yetişmek isteyen herkes katılabilir. 

Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Programının Süresi

Beyin gücünü geliştirme, hafıza eğitimi alternatif düşünme teknikleri programı; bireysel olarak veya grup çalışmaları olarak uygulanmaktadır. Süresi 15 saattir. Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterlidir. 

Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Programının Süreci

Öncelikle katılımcılar, ön görüşmeye alınır. Program %25 teorik, %75 pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Öğrenci hedeflerine ulaşması yönünde çalışmalar yapılır.
 
Beyin Gücünü Geliştirme, Hafıza Eğitimi Alternatif Düşünme Teknikleri Program Yöneticileri Global Hızlı Okuma

bünyesindeki yaşam koçları, hayatın nasıl daha etkin ve etkileşimli olabileceği sorusundan yola çıkarak, yepyeni bir yöntemle kişisel gelişim dünyasında bütünsel yaklaşım danışmanlığını uygulamaktadır.

Global Hızlı Okuma
 tarafından dünyadaki yaşamın baş aktörlerini profesyonelleştirmeye yönelik bir proje geliştirildi. Bireyin bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal yönden analizi yapılarak ihtiyaçları saptanmaktadır. Bu çalışmalar Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı, Profesyonel Advanced Master Koç, Cenan BALCI genel direktörlüğünde yürütülmektedir. Ekipte, bireyin gerçek potansiyeliyle buluşmasında etkin rol oynayan performans ve zihinsel gelişim teknikleri konusunda uzmanları da bulunmaktadır.
  


Global Hızlı Okuma
Çevrimiçi

PARAGRAFTA HIZLI OKUMA
42 günde kitap okuma alışkanlığı kazanırsınız ve paragrafları 20-40 saniyede çözüp netlerinizi arttırabilirsiniz…
12:35
×
Cenan Balcı